Matematik

Notation omkring det komplekse talplan.

01. december 2009 af DennisDeH (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej!

Jeg er igang med min SRP, og har i den forbindelse et lille spørgsmål omkring den matematiske notation/forklaring af hvorfor vi kan proppe de komplekse tal ind i et kartesisk koordinatsystem. Derfor ville jeg godt vide om min matematiske notation og min tekst er kongruente. Som følger:

Vi kan i det kartesiske koordinatsystem fremstille et komplekst tal z=a+ib, da vi har at <equation-tag>ib\in\mathbb{C}:\, ib\nsubseteq\mathbb{R}<equation-tag>, og <equation-tag>a\in\mathbb{R}<equation-tag>; dvs. vi kan kun have den imaginærdelen opad den imaginære akse, og realdelen hen ad den reelle akse.

Mvh. Dennis


Svar #1
01. december 2009 af DennisDeH (Slettet)

Dammit, skal lige have LaTeX til at virke her!

Det jeg prøver på at skrive er:

ib\in\mathbb{C}:\, ib\nsubseteq\mathbb{R}

a\in\mathbb{R}

Håber i kan bære over med mig, jeg kan ikke lige umiddelbart gennemskue hvordan LaTeX virker her i forrummet.


Svar #2
01. december 2009 af DennisDeH (Slettet)

NV., jeg fik vist formuleret noget sludder der ;).


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. december 2009 af mathon

mængden af komplekse  tal K (relle talpar (a,b)) afbildes på mængden af vektorer


|z| = r = √(a2+b2) = [a,b]
og
    z = a·i + b·j hvor i og j er koordinatsystemets basisvektorer

men
skrevet

    x = a + i·b hvor i er den imaginære enhed

hvoraf
    tan(θ) = b/a

hvorfor det komlekse tal
også kan udtrykkes
     
    z = r(cos(θ) + i·sin(θ))
         
 


Brugbart svar (0)

Svar #4
02. december 2009 af peter lind

Det er korrekt


Skriv et svar til: Notation omkring det komplekse talplan.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.