Fysik

Newton's 3. lov

02. december 2009 af roselie (Slettet)

Hej,

Jeg skal lave opgave om Newton men har lidt svært ved at forstå hans 3. lov (aktion = reaktion).

Er der nogen der måske kan forklare mig det med simple ord.

På forhånd tak :D


Brugbart svar (1)

Svar #1
02. december 2009 af Erik Morsing (Slettet)

"Hvis du skubber til mig, så skubber jeg til dig", det er i korthed, hvad den går ud på. Hvis du presser din finger ned mod bordpladen, presser bordpladen tilbage med en numerisk lige så stor kraft, men modsat rettet. Det er aktion - reaktion princippet. Man skal huske, at aktion-reaktionsprincippet ikke gælder, hvis kræfterne virker på samme legeme.


Svar #2
02. december 2009 af roselie (Slettet)


Svar #3
02. december 2009 af roselie (Slettet)

okay, tusind tak. for svaret

 Men hvad betyder F1 = -F2.

Min lærer har fortalt en en smule om et, men det er slet ikke til at forstå..:D


Brugbart svar (3)

Svar #4
02. december 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Når et legeme ligger stille, for eksempel en bog på et bord, så er summen af de kræfter, der virker på bogen = 0, der skal altså være en resulterende kraft > 0, før noget sættes i bevægelse. Prøv at skubbe til bogen, så flytter den sig, indtil den bremses af friktionen med underlaget, der virker i modsat retning af bevægelsen. I dit eksempel i #3 kan du skrive saådan her Resulterende kraft Fres = Faktion + Freaktion = 0, da den ligger stille, så får vi, når vi trækker Freaktion far på begge sider af lighedstegnet, at Faktion = - Freaktion

Håber du forstår dette her, ellers må du sige til, og husk lige, at kræfter er vektorer, men det gør ikke så meget her, da de virker langs en ret linie.


Svar #5
02. december 2009 af roselie (Slettet)

Tak, det er meget forvirrende, men er F reaktionen. :)


Skriv et svar til: Newton's 3. lov

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.