Matematik

VIGTIGT !

02. december 2009 af molve (Slettet) - Niveau: 8. klasse

noget tøj krymper nar det vaskesførste gang.
hvad betyder det hvis tøjet krymper 5% for

A en 100 cm lang kjole
B en 60 cm lange bukseben

ved ikk hvilken metode jeg skal bruge for at finde resultatet plzz hjælp x)


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. december 2009 af Snick (Slettet)

Til A skal du finde 5% af længden 100 cm, og derefter trække den længde der udgør de 5% fra de 100 cm

samme metode med B


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. december 2009 af Woodfarmer (Slettet)


Svar #3
02. december 2009 af molve (Slettet)

forstår ik


Brugbart svar (1)

Svar #4
02. december 2009 af AlexDett (Slettet)

Du kan f.eks. også bare gøre sådan:

A) (100cm/100)*95

B)(60cm/100)*95

Så finder du den størrelse tøjet har fået, efter det er krympet i vasken


Brugbart svar (1)

Svar #5
02. december 2009 af Snick (Slettet)

B: 60 cm lange bukseben

Først findes den længde de 5% udgør af de 60 cm

(60/100)*5 = 3

denne længde trækkes så fra de 60 cm

60 cm - 3 cm = 57 cm

eller endnu nemmere på den måde som det er vist i #4


Svar #6
02. december 2009 af molve (Slettet)

ok


Brugbart svar (0)

Svar #7
02. december 2009 af feller (Slettet)

Procent er det samme som 100-dele (hundrededele).

Hvis du fx skal finde 10% af 250, så deler du 250 med 100 (250/100).

Du har altså, delt tallet op i 100 dele. Du skulle finde 10% (hvilket er 10 hundrededele), så du gange blot 250/100 med 10.

(250/100)*10 = 25

Du har nu fundet 10% af 250. Hvis vi fx skulle trække 10% fra 250, så finder man, som ovenfor, først 10% og trækker såde 10% fra det oprindelige tal:

250 - (250/100)*10 = 225
 


Skriv et svar til: VIGTIGT !

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.