Fysik

3 opgaver om gasser og tryk

03. december 2009 af missy1020 (Slettet) - Niveau: B-niveau

altså enten så er fysik bare ikke mit fag, eller også er vores lærer god til at give opgaver for som hele tiden mangler oplsyninger, så er der nogle der kan hjælpe?

har disse tre opgaver for ( plus en rapport) men kan simpelhent ikke løse dem:

1.en  beholder på 300 M3 med et letgående tæt stempel opvarmes fra 200 grader til 310 grader. hvor meget forøges gassens volumen ved opvarmningen?

her synes jeg at mangle konstanten, og kan ikke regne den ud da jeg ikke har trykket.....

2.en trykbeholder som ved stue temperatur (27 grader) har trykket 50 atm, opvarmes ved en ildebrand til 350 grader. hvor stort er trykket i flasken?

her mangler jeg da rumfanget for atkunne regne den ud?

3.hvor mange mol ilt indeholder en beholder på 58 l ved en stuetemperatur på 20 grader ved trykket 860 torr? hvad bliver svaret hvis luftarten er brint? angiv massen af iltenog af brinten? ( her skriver hun at vi bare skal kigge i bogen s, 89, men vi harikke fået udleveret nogle bøger overhovedet, så det er lidt svært....


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. december 2009 af Lurch (Slettet)

1. Kig på idealgas ligningen, p*V=n*R*T.

n og R er tydeligvis konstante. Hvis gassen får lov til at udvide sig ved opvarmning, så er trykket også konstant. Det betyder at V/T = konstant. Du kender v0 og T0 til at starte med.

2. Samme princip, men nu kan gassen ikke udvide sig.

3. Igen, idealgas ligningen er din ven


Svar #2
03. december 2009 af missy1020 (Slettet)

tak nu tror jeg at jeg kan klare nummer 1, men må indrømme at jeg i 2'eren ikke aner hvad jeg skal gøre, hvad gør det at gassen ikke kan udvide sig?

desuden 3. mangler jeg jo stadig nogle oplysninger, da jeg skal bruge forskellige gasser.

er ked af at spørge igen, men vi har kun haft om det i en time, og alt vi lærte der var

p*v/t = konstant

og så fik vi et papir hvor der står p*v= n*r *t  andet står der ikke, der står ikke hvad de forskellige bogstaver står for.

vil ønske man kunne få en ny lærer.


Svar #3
03. december 2009 af missy1020 (Slettet)

den absolutte temperatur er det  t(c) + 273,5 grader? og hvilken temperatur skal jeg bruge der til opgave 1 ? de 200 grader eller de 310 grader eller 310 minus 200 grader?

må indrømme er helt på bar bund, der er ikke meget hjælp at hente hos læreren.


Brugbart svar (0)

Svar #4
03. december 2009 af Lurch (Slettet)

Det må næsten fremgå af din opgavetekst, hvorvidt temperaturen er opgivet i Celcius eller Kelvin(absolut temperatur skala). Står der måske grader C (lille ophævet bolle) eller K efter temperaturen?

Hvis intet er opgivet, så regn med at dine temperaturer er i Celcius, og omregn som du selv skriver til Kelvin.


Skriv et svar til: 3 opgaver om gasser og tryk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.