Matematik

Beregn siden b

03. december 2009 af sapcool (Slettet)

I en trekant ABC kendes de tre stykker a = 7, c = 8 og vinkel A = 60 grader

Opgaven lyder:

Beregn siden b (2 løsninger) uden brug af sinusrelationen..

Ved så at jeg skal anvende cosinusrelationen, men kan ikke lige få hul på den .. nogle der kan hjælpe ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. december 2009 af Woodfarmer (Slettet)

a2 = b2 + c2 – 2bc·cos(A)

Der har du b som din eneste ukendte. Held og lykke :)


Svar #2
03. december 2009 af sapcool (Slettet)

Så skal jeg isolere b på venstre side ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. december 2009 af Woodfarmer (Slettet)

Altså personligt ville jeg jo lade lommeregneren regne det ud.

- Medmindre du vil reducere den ned til ax2 + bx + c, og regne den ud som en andengradsligning.


Svar #4
03. december 2009 af sapcool (Slettet)

Har regnet den ud som andengradsligning  .. Men tak alligevel :)


Skriv et svar til: Beregn siden b

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.