Matematik

Vinkelhalverings linje 8klasse

03. december 2009 af range ploox (Slettet) - Niveau: 8. klasse

En opg lyder Tegn en trekant ABC hvor, AB=7 cm og a=28º  og b=70º

Det har jeg så gjordt. Men så siger opgaven Tegn alle tre vinkelhalveringslinjer, hvordan gør jeg det??

Også til sidst siger opgaven: Tegn den indskrevne cirkel til trekant ABC. ??

Er lidt lost

Hjælp ?? : )


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. december 2009 af sign2982 (Slettet)

Hvis du har tegnet trekanten, så er det ret nemt at finde halveringslinjen.

hvis du har 70 grader, så måler du hvor den er 35 grader, for det er halvdelen af 70. derefter tegner du en streg, så burde du få to 35graders vinkler. det gør du med alle tre vinkler.

De inskrevne cirkle, er hvor den rammer ABC, dvs. du skal altså tegne en cirkel hvor den både rammer A, B og C.

Kan ikke helt huske hvordan man tegner cirklen, men det er vist noget med højden af de 3 sider. altså der hvor de rammer 90 grader.

eller så er det noget med man skal tegne 3 cirkler ud fra de tre vinkler.

håber du kan bruge det :)


Svar #2
03. december 2009 af range ploox (Slettet)

Taak

Men er stadig meget usikker på det med cirklen : ) 


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. december 2009 af jesperher (Slettet)

når du skal tegne cirklen i trekanten:

tegn først vinkelshalveringslinjerne..

(halvdelen af vinklen) og ned..

der hvor de 3 linjer skærer hinanden er centrum..

www2002158.thinkquest.dk/Sider/geometri.htm


Svar #4
03. december 2009 af range ploox (Slettet)

Fed side tak


Skriv et svar til: Vinkelhalverings linje 8klasse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.