Matematik

Geometri... Hjælp søges:D

04. december 2009 af lisbethdam (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej! håber der er et par kloge hover der vil hjælpe mig. Har simpelthen ikke helt fattet geometri:D

min opgave lyder.

i en trekant  PQR er Q: 90 grader, r : 15 og p : 18 beregn de øvrige sider og vinkler.

q har jeg regnet ud til er 9.95 men jeg er overhovet ikke sikker på om det er rigtig, hvordan er det lige jeg finder den sidste vinkel så jeg kan regne den sidste ud???

håber at der er nogen der vil hjælpe mig :-)

på forhånd tak!


Brugbart svar (1)

Svar #1
04. december 2009 af oXAnonymXo (Slettet)

Heii

Du starter med at tegne linjen r på 15 cm (En lige linje...Altså som grundlinje). så tager du vinkelmåleren og måler 90 grader på en af r's vinkler (bare en lige/ret linje, for det er jo 90 grader). Efter du har gjort dette, måler du den lige streg på 90 grader til at være 18cm. og nu har du så 2 af læinjerne og du tegne r bare den sidste ind og måler ;D

håber du forstod det, for det ville være meget nemmere hvis jeg bare kunne tegne det ;)


Svar #2
04. december 2009 af lisbethdam (Slettet)

Saynab.

kan det godt passe at den så er 50 grader?

det vil så bare sige at jeg lige skal have vendt den trekant jeg havde i forvejen...

Tak for hjælpen :D


Brugbart svar (1)

Svar #3
04. december 2009 af oXAnonymXo (Slettet)

Her har jeg tegnet trekanten ind på paint for dig...du skal bare finde ud af hvad q er og hvad  R & P er (altså grader)

Håber jeg hjalp!

Vedhæftet fil:Trekant.jpg

Svar #4
04. december 2009 af lisbethdam (Slettet)

Super!!!

mange tak for hjælpen:O)


Brugbart svar (0)

Svar #5
04. december 2009 af oXAnonymXo (Slettet)

Selv tak ;)


Brugbart svar (0)

Svar #6
04. december 2009 af NejTilSvampe

 Nej nej nej...!

#3 - hypotenusen kan ALDRIG være mindre end de to andre kateter, det er ALTID den største side!! Desuden står der BEREGN ikke tegn.

#0 - Du bruger pythagoras og siger q^2 = 18^2 + 15^2 = 549

q = √549 = 23,4
for at finde vinklerne bruger du cosinus, sinus og tangens.

I det her tilfælde ville jeg bruge tangens.

tan(v) = modstående katete/hypotenusen

tan(R) = p/r

tan(R) = 18/15 = 1,2

R = tan^-(1,2) = 50,19o
P = 180 - Q - R = 180-90-50,19 = 39,81o


Brugbart svar (1)

Svar #7
04. december 2009 af NejTilSvampe

 Håber du ikke er nået og blive forvirret. Men for at skære det ud i pap har jeg tegnet den i programmet geogebra, som selv kan finde de resterende sider!

Se vedhæftet fil:

Vedhæftet fil:RIGTIGE trekant.jpg

Brugbart svar (1)

Svar #8
04. december 2009 af NejTilSvampe

 rettelse til #6 - kom til at skrive tan(v) = modstående katete / hypotenusen , der skulle selvfølgelig have stået

tan(v) = modstående katete / hosliggende katete

Men fremgangsmåden er den samme.


Brugbart svar (1)

Svar #9
04. december 2009 af NejTilSvampe

 hov har da dummet mig gevaldigt i min iver xD 

tan(R) = r/p

tan(P) = r/p = 18/15 = 1,2

P = tan^-(1,2) = 50,19

R = 180 - Q -R = 39,81

Og så vil jeg ikke forvirre mere!!!! :D


Svar #10
04. december 2009 af lisbethdam (Slettet)

Lidt forvirret, men tror jeg har fanget den :D

kunne heller ikke helt forstå det andet svar, men tænkte der højst sandsynlig var klogere end mig.

men tak fordi du gjorde mig opmærksom på det:O)


Skriv et svar til: Geometri... Hjælp søges:D

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.