Matematik

Ret , tak :)

04. december 2009 af sweeti14 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej , jeg har lavet en opgave med tror måske jeg har nogle fejl i udregningerne.  Nogen der vil kigge dem igennem?

a) f(x) = x6+3x5-x+6

h(x)=x6+3x2                        g(x)=x+6

h'(x)=6x2+8x2                    g'(x)=1+6

f'(x)=6x2+8x2+7

b) f(x)=3x-4-20x2+16x

h(x)=3x-4                       g(x)=(-20x2) + 16x

h'(x)=3x-4-1                  g'(x)=(-20x2) + 16x

f'(x)=3x5-20x2+16x

OG den sidste her vil jeg gerne have lidt hjælp til, hvis i vil:

c) f(x)= - 1/x5 + 2/x2 - 31

På forhånd tak


Brugbart svar (1)

Svar #1
04. december 2009 af mathon

c)
f(x)= - 1/x5 + 2/x2 - 31

f (x) = -x-5 + 2x-2 - 31
 


Svar #2
04. december 2009 af sweeti14 (Slettet)

Er de andre rigtige?


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. december 2009 af Dynin (Slettet)

#2 nej .... fx.

ad a)  f'(x) = (x6+3x5-x+6)'=(x6)'+(3x5)'-(x)'+(6)'=6x5+3*5x4-1+0=6x5+15x4-1


Skriv et svar til: Ret , tak :)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.