Matematik

Ligning

04. december 2009 af baahh (Slettet)

Nogen der kan hjælpe med at løse denne ligning?:

5-2(x+7)=3(x-4)


Brugbart svar (1)

Svar #1
04. december 2009 af sHastrup (Slettet)

5-2x-14=3x-12 (saml x'erne på den ene side og tal på den anden)

3=5x

x=3/5


Brugbart svar (1)

Svar #2
04. december 2009 af David E (Slettet)

Du skal bare samle x'erne på den ee side, og tallene på den anden side:

5-2(x+7) = 3(x-4)  <=>

5-2(x+7) = 3x-12 <=>

-2x-9 = 3x-12 <=>

12-9 = 3x+2x <=>

3 = 5x <=>

x=3/5


Svar #3
04. december 2009 af baahh (Slettet)

Tusinde tak


Skriv et svar til: Ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.