Matematik

hjælp til ligning: )

04. december 2009 af malene-thomsen (Slettet) - Niveau: B-niveau

hej folkens: )

sidder med en aflevering lige nu og er gået lidt i stå.

opgaven lyder:

for hvilke tal k ≠ 0 har ligningen

          k*x^2+k*x-1=0

der er kun 1 løsning.

er kommet frem til at man nok skal løse opgaven som en andengradsligning...kan det passe??

er der nogle der kan hjælpe? : )


Brugbart svar (1)

Svar #1
04. december 2009 af Duffy

Sæt D=0


Svar #2
04. december 2009 af malene-thomsen (Slettet)

Tusind tak for hjælpen, det hjalp meget : )


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. december 2009 af Duffy

Jah, sådan så du får:

(b2-4ac = 0)  [Du har jo a=b=k, c = -1]

k2 - 4k(-1) = 0


Svar #4
04. december 2009 af malene-thomsen (Slettet)

jep lige præcis og så får jeg k til at være -4 : )


Skriv et svar til: hjælp til ligning: )

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.