Matematik

Matematik problemregning

05. december 2009 af realmadriderdebedste (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hej, Jeg vil gerne have hjælp til denne opgave.

I virkeligheden er et MY- lokomotiv 18,90 m langt.

Modellen er bygget i målestoksforholdet 1:160

Beregn længden af modellen.


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. december 2009 af mathon

                          model           virkelighed
længder i cm:         1                     160
                               x                    1890      

forholdsberegning:
                               x/(1 cm) = (1890/160)

                               x =      


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. december 2009 af Coldz (Slettet)

Isolér x:

x/1cm = 1890/160
x/1cm*1cm = 1890/160 * 1cm

x = 1890/160*1cm

x = 11,8125 = 11,8
 

;)


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. december 2009 af MN-P (Slettet)

Målestoksforhold 1:160 betyder at det virkelige mål skal divederes med 160

MY i størrelse N er 18,90m/160 =0,118m =11,8 cm

Jeg foretrækker nu en større målestok.


Skriv et svar til: Matematik problemregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.