Matematik

Løs ligningen: 2/(2x+1) = 5/(x+1)

06. december 2009 af jasig (Slettet) - Niveau: B-niveau

Løs ligningen:

2/(2x+1) = 5/(x+1)

Nogle der kan forklare mig hvordan den ligning skal løses? har prøvet flere forskellige metoder men kan ikke få den til at passe.


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. december 2009 af michalabby (Slettet)

 Må du få en lommeregner til at regne det for dig ? eller skal du have en form for mellem regninger med ?


Svar #2
06. december 2009 af jasig (Slettet)

skal have alle mellem regninger med


Brugbart svar (1)

Svar #3
06. december 2009 af PoKulaKi (Slettet)

 2/(2x+1) = 5/(x+1) man ganger igennem med nævnerne

⇒ 2(x+1) = 5(2x+1) man ganger ind i parenteserne

⇔ 2x+2 = 10x+5 man trækker 2x +5 fra på hver side

⇔ -3 = 8x 

⇔ -3/8 = x

Så bør man for god ordens skyld tjekke at dette svar ikke betyder at en af nævnerne bliver 0.


Svar #4
06. december 2009 af jasig (Slettet)

Ahh, havde helt glemt at man bare kunne starte med at gange ind i paranteserne. Takker :D


Skriv et svar til: Løs ligningen: 2/(2x+1) = 5/(x+1)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.