Fysik

Boligens forbrug af varmeenergi

06. december 2009 af MathildeMmml (Slettet)

Hej :)

Jeg er ved at lave en opgave om mit eget hus. Spørgsmålene ser således ud:

Find jeres årlige forbrug af energi til rum og vand opvarmning.

- Bestem E ud fra én af flg. størrelser: mtræ, mkul, molie, mvand, Vnaturgas, andet?

- Systemets nyttevirkning betegnes η og beregnes fra opvarmningskildens røggastab.

η = 100 - røggastabet.

- Røggastabet angives ved periodevis undersøgelse af fyret af VVS mand eller lignende og angives i %.

- Bestem den nyttiggjorte energimængde En.

B. Udregn efter bedste evne den energi, der går til opvarmning af vand ( benyt evt. skemaet på side 103). Angiv det årlige energiforbrug til vand.

C. Find den nyttiggjorte energimængde, der udelukkende bruges til rumopvarmning.

D. Angiv den effekt - Pi, der bruges til rumopvarmning . Angiv den i watt.

E. Anvend nu flg. formel Pu= k * A*(ti – tu) til at beregne jeres boligs funktionelle isoleringsevne ”k- værdien” (kaldes også u-værdien).

Da temperaturen i boligen er konstant må Pi være det samme som Pu.

k = Pu/(A*(ti – tu))

(ti – tu) kan sættes til 12 c.
A er boligens isolerede overflade.
A består ofte af blot 6 flader.

Eksempler på k-værdier:

2 lags isoleret mur 0,32 watt/(m2 *oc)
2 lags termoruder 3,00 ”
Nye 2 lags termoruder ned til 1,10 ”
1 lag glas 6,00 ”
200 mm glasuld 0,18 ”
 

Er der nogle som har godt styr på sådan noget og kan hjælpe mig? Jeg ved, at vi har fjernvarme men jeg ved ikke hvad vores årligt forbrug er af vand og varme. Har søgt alle steder om, hvad der er gennemsnitligt for en dansk familie. Måske nogle kan give mig nogle tal på det.


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. december 2009 af Anxyous (Slettet)

Spørg din familie, eller aflæs målerne i huset, for at finde ud af, hvor stort jeres årlige forbrug er.


Skriv et svar til: Boligens forbrug af varmeenergi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.