Matematik

Matematik - HASTIG HJÆLP !

06. december 2009 af ludvig111 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej

Kan nogen hjælpe mig med nogle af disse opgaver .. jeg er helt blank

please hjælp

Hilsen ludvig

Vedhæftet fil: Matematik hjælp.doc

Brugbart svar (0)

Svar #1
06. december 2009 af NejTilSvampe

 Skal vi starte med den første så?

okay du skriver selv at vi kan omskrive  x^2 til (x-0)^2  eller det var ihvertfald det jeg regnede med du mente.

For vi vil jo gerne have den ligning til at stå i cirklens ligning nemlig  (x-a)^2 + (y-b)^2 = r^2

hvor (a,b) er cirklenscentrum

så y^2-10y , hvis vi nu kunne få det ind i (y-b)^2 hvad skal b så være?

(y-b)^2 = y^2 +b^2 -2*yb

så  -2*y*b = -10y  => b = 5

Men vi skal først lægge 9 til på begge sider af lighedstegnet, for ellers vil b^2 ledet ikke kunne passe, for der står allerede 16, og hvis vi lægger 9 til 16 får vi 25. og 5^2=25  ;)  håber det ikke forvirrede alt for meget ellers råb op!

så  vi siger først   x^2 + y^2 - 10y + 16 +9 = 9

som vi kan omskrive til   (x-0)^2 + (y-5)^2 = 3^2   

ergo må centrum være i (0,5)  og radius må være 3.


Svar #2
06. december 2009 af ludvig111 (Slettet)

Nej det hjalp virkelig meget .. jeg var selv gået igang med opgaven men  kunne ikke komme videre efter jeg havde omskrevet den og sat 9 på begge sider af lighedstegnet.

Jeg håber du stadig kan hjælpe mig :)

Men tak alligevel

Opgaven bestod af 14 opgaver og disse er nogle af dem jeg slet ikke kan finde ud af ..


Skriv et svar til: Matematik - HASTIG HJÆLP !

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.