Matematik

Differentialregning - hjælp - eksempel

07. december 2009 af sweeti14 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har en aflevering med differentialregning, hvor der altså er to opgaver jeg overhovedet ikke kan finde ud af....

Jeg har vedhæftet afleveringen, men det er altså KUN opgave 2 og 4.

Nogen der kan fortælle mig hvad jeg skal gøre??? Jeg vil meget, meget, meget gerne have et eksempel

Hvis i eventuelt vil hjælp mig igennem over msn vil det være super . Min msn er [email protected]

På forhånd tusind tak


 


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. december 2009 af Isomorphician

2) Ud fra grafen for f kan du se at f' må være lig 0 for x = -4 og x = 0.

Se om én af de andre tre funktioner opfylder dette (samt passer med monotoniforholdene).


Svar #2
07. december 2009 af sweeti14 (Slettet)

Hvor ser du det med x=-4 og x=0?


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. december 2009 af Isomorphician

f har ekstremumspunkt (vandret tangent) ved de to x-værdier.


Svar #4
07. december 2009 af sweeti14 (Slettet)

Har du så ikke taget grafen g? Altså det første billede


Brugbart svar (0)

Svar #5
07. december 2009 af exceptionel (Slettet)

det er rent og skær graf aflæsning


Brugbart svar (0)

Svar #6
07. december 2009 af Isomorphician

f' skal fortælle om tangentens hældningskoefficient til f.

Når f' har funktionsværdi 0 skal der være et maksimum eller minimum på grafen for f.


Svar #7
07. december 2009 af sweeti14 (Slettet)

Passer k og f' med hinanden? og g og h?


Brugbart svar (0)

Svar #8
07. december 2009 af Isomorphician

f' = k

g' = h


Svar #9
07. december 2009 af sweeti14 (Slettet)

Tak :D


Svar #10
07. december 2009 af sweeti14 (Slettet)

Sidste spørgsmål: Hvad så når der står f.eks. f'' (x) altså f mærke mærke til x


Brugbart svar (0)

Svar #11
07. december 2009 af Isomorphician

I opgave 4?

Der kan du udnytte at f'(x) = g(x)

Og dermed at:

f''(x) = g'(x) = ...


Svar #12
07. december 2009 af sweeti14 (Slettet)

Aah :D Hehe så forstår jeg . Super . Tusind tak


Skriv et svar til: Differentialregning - hjælp - eksempel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.