Matematik

Diff. regning. Burde være nemt!

07. december 2009 af hjæææælp (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej

Nogle der kan de her diff. opgaver?

1) f(x)=(2x^2 - 4x)*(8 + 3x^2)

2) f(x)=(10/x)*(7x^5 + 2x)

Tak på forhånd


Brugbart svar (1)

Svar #1
07. december 2009 af Isomorphician

Gang parenteserne ud først og se om det ikke hjælper på det.


Brugbart svar (1)

Svar #2
07. december 2009 af sigmund (Slettet)

 Ja, anvend differentiation af produkt: (f*g)' = f'*g + f*g'. Dvs.

1) f'(x) = (2x2-4x)'·(2x2-4x) + (2x2-4x)·(2x2-4x)'.

2) f'(x) = (10x-1)'·(7x5+2x) + (10x-1)·(7x5+2x)'.


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. december 2009 af sigmund (Slettet)

 Ja, det er måske nemmere at gange parenteserne ud først...


Svar #4
07. december 2009 af hjæææælp (Slettet)

Sigmund

Jeg har løst det, men det er forkert - det stemmer ikke ens med TI Interactive når jeg bruger desirative.

Kan du hjælpe med at løse dem?

Det er til en aflevering i morgen.


Svar #5
07. december 2009 af hjæææælp (Slettet)

En der kan hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #6
07. december 2009 af Isomorphician

Prøv at gange parenteserne ud inden du differentierer.


Brugbart svar (0)

Svar #7
07. december 2009 af sigmund (Slettet)

 Ja, gang bare parenteserne ud først. Meget nemmere.

1) f(x) = (2x2 - 4x)*(8 + 3x2) = 16x2+6x4-32x-12x3.

2) f(x) = (10/x)*(7x^5 + 2x) = 70x4+20.


Svar #8
07. december 2009 af hjæææælp (Slettet)

Jeg har lavet dem sådan at jeg ikke har ganget paranteserne ud.

Er det forkert på den måde?

1) f'(x)=(6x-4)*(8+3x^2)+(2x^3-4x)(6x)


Brugbart svar (0)

Svar #9
07. december 2009 af sigmund (Slettet)

 Nej, det er rigtigt uanset. Du skal ikke gange parenteserne ud først, men du kan. Det rigtige svar på 1) er f'(x) = 32x+24x3-32-36x2. Du har skrevet f'(x)=(6x-4)*(8+3x2)+(2x3-4x)(6x). Det er næsten rigtigt, bortset fra at det første 6x skal være 4x og 2x3 skal være 2x2.


Skriv et svar til: Diff. regning. Burde være nemt!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.