Matematik

gør udtrykkende korte ved at reducere dem fx. 2*x+30=50 x= hvad betyder reducer og hvordan kan jeg løse disse opgaver

07. december 2009 af saraklar (Slettet)

 2 * x + x + 3 * x + x =    x = 

y +4+8 * y + 6  x = 

12 x -8 -6 x +16 = 

hvordan kan man reducere disse opgaver nogen der har en metode?


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. december 2009 af MN-P (Slettet)

At reducere betyder at skrive på enkles mulig måde.

2 * x + x + 3 * x + x =

Her står en serie x-er 2*x betyder at du har 2 x-er, du skal tælle sammen hvor mange x-er der er ialt ligesom hvis der stod at du havde: 2 krydser og et kryds og 3 krydser og er kryds

Håber du kan se sammenhængen.

y +4+8 * y + 6 x =

her skal du samle x-er for sig og y-er for sig, 6x er det samme som 6*x

12 x -8 -6 x +16 =

saml x-er for sig og de tal der ikke står x foran i en anden gruppe


Skriv et svar til: gør udtrykkende korte ved at reducere dem fx. 2*x+30=50 x= hvad betyder reducer og hvordan kan jeg løse disse opgaver

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.