Matematik

HASTIG HJÆLP - please !

07. december 2009 af ludvig111 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej

Kan nogen hjælpe mig med nogle af disse opgaver .. jeg er helt blank

Jeg har lavet opgave 1, men jeg kan ikke finde ud af at lave de andre opgaver.

please hjælp det er til torsdag. 

Hilsen ludvig
 

Vedhæftet fil: Matematik hjælp.doc

Brugbart svar (0)

Svar #1
08. december 2009 af sigmund (Slettet)

 2)

a) Benyt Pythagoras.

b) Indsæt de opgivne tal for x hhv. R og løs ligningen med |AC| som den ubekendte. Husk, at x = 20·10-3 m og R = 6367·10m; tal, der indsættes, skal altid have den samme enhed.

5b)

a) Indsæt 7 for x og 8 for y, og vis, at ligningen er opfyldt, dvs. at venstresiden giver 0.

b) Samme fremgangsmåde som i opg. 1, som du vist har lavet.

c) Sæt først x=0 og løs ligningen mht. y; dette giver skæring med y-aksen. Sæt så y=0 og løs mht. x; dette giver skæring med x-aksen.

d) Find først hældningen af linjen gennem centrum af cirklen og punktet A(7,8). Tangenten i A(7,8) står vinkelret på denne linje, så hældningen følger direkte, idet der gælder, at a*c = -1, hvor a og c er de to linjers hældning. Ligningen for tangenten er y = y0 + a*(x-x0), hvor (x0,y0)=(7,8) og a er den hældning, som du lige fandt.

Spørg, hvis du vil have mig til at uddybe et af punkterne.


Skriv et svar til: HASTIG HJÆLP - please !

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.