Fysik

Fysik

08. december 2009 af ramuk (Slettet)

Hey kunne godt bruge en smule hjælp til denne drilske opg:S

I 1,00 mol naturligt forekommende rubidium er der 0,7217 mol 3785Rb, som er stabilt, og 0,2783 mol 3787Rb, som er β--radioaktivt med halveringstiden 47,2*109 år.

Ved β--processen dannes 3738Sr, som er stabilt.

Bestem aktiviteten fra 1,00 g aturligt forekommende rubidium.

Aner ikke helt hvordan jeg skal gå i gang.:S


 


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. december 2009 af mathon

n = m/M = (1 g)/(85,468 g/mol) = 0,01170 mol

hvoraf
            (0,01170 mol)·(0,2783 mol strålingsaktivt/mol) = 0,0032562 mol strålingsaktivt Rb

0,0032562 mol strålingsaktivt Rb indeholder

N = (0,0032562 mol)·(6,02214·1023  mol-1) = 1,96092·1021

k = ln(2)/T½ = ln(2)/((47,2·109·365,25·24·3600) s) = 4,6535·10-19 s-1

    A = k·N = (4,6535·10-19 s-1)·(1,96092·1021) = 912,514 Bq


Skriv et svar til: Fysik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.