Kemi

isomere alkener osv.

08. december 2009 af baben12 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Et carbonhydrid har molekylformlen C4H8.
Der findes fire isomere alkener med denne molekylformel.
a) Angiv strukturformel og systematisk navn for de fire isomerer.
 

De fire isomerer kan aIle reagere med vand.
 

b) Hvilken stofklasse tilh0rer de dannede produkter.
 

Tre af de fire isomerer giver hovedsageligt det samme produkt ved den ovennæevnte reaktion med vand.
 

c) Hvilket stof dannes?

d)Hvilket stof dannes ved den sidste isomers reaktion med vand?
Der findes ogsa mættede carbonhydrider med molekylformlen C4H8.


e)Angiv strukturformel og navn for to mæettede carbonhydrider med molekyl­formlen C4H8.
 

f)Findes der kemiske tests, def kan afgøre, om et carbonhydrid med molekyl­formlen C4H8 er mættet eller umættet? Begrund dit svar.
 

På forhåmd tak ::)


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. december 2009 af Darwin (Slettet)

#0.

Det ser ikke ud til, at du selv har forsøgt at løse opgaverne. Hvori ligger dine problemer?


Svar #2
09. december 2009 af baben12 (Slettet)

tro mig jeg har prøvet, a og b har jeg lavet men er ikke sikker på dem, men så kommer jeg hellere ikke længere:S

håber der er en der vil hjælpe


Brugbart svar (2)

Svar #3
09. december 2009 af Darwin (Slettet)

a) Følgende er mulige alkener med sumformlen C4H8:

1) H2C=CHCH2CH3  "But-2-en"
2+3) CH3CH=CHCH3   " But-2-en"  (hhv. cis/trans)
4) (CH3)2C=CHCH3    "2-methylprop-2-en"

b) Alkoholer

c) Butan-2-ol

d) 2-methylpropan-2-ol

e) Cyklobutan og methylcyklopropan

f) Fx ved at tilsætte bromvand til stoffet. Hvis stoffet er mættet så vil den rødbrune farve af bromvandet straks forsvinde.


Svar #4
10. december 2009 af baben12 (Slettet)

MAnge tak for det DARWIN jeg vender lige tilbage med et par spørgsmål til denne opgave:)


Skriv et svar til: isomere alkener osv.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.