Matematik

Matematik... HJÆLP :( !!

08. december 2009 af Amalies (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Jeg har problemer med en opgave.

Der står: 5a + 3a - 6a 

I den næste opgave står der: 10a - 5 - 4a + 8

Hvordan finder man ud af hvad resultatet er?

Jeg er ret dårlig til matematik, så er i ikke nok søde ikke at skrive det alt for matematik agtigt :) Hvis I/du forstår :)  


Brugbart svar (1)

Svar #1
08. december 2009 af kellanypiin (Slettet)

Jeg er ikke sikker på det er rigtigt :(

Altså jeg plejer altid at fjerne a'ne lave det om til "normale" regnestykker som fks. 5 + 3 - 6 =___

Laver jeg om til 5 + 3 = 8 - 6 = 2

Håber det hjælper og er rigtigt...


Brugbart svar (1)

Svar #2
08. december 2009 af Jmar (Slettet)

Du regner det ud som det står:

5a + 3a - 6a:

5a + 3a = 8a

8a - 6a = 2a

Altså: 5a + 3a - 6a = 2a

I den næste deler du det op:

10a - 5 -4a +8:

10a - 4a   og   -5 + 8

10a - 4a = 6a   og   -5 + 8 = 3

Altså: 10a - 5 - 4a + 8 = 6a + 3


Brugbart svar (1)

Svar #3
03. maj 2010 af sands (Slettet)

Der står: 5a + 3a - 6a

I den næste opgave står der: 10a - 5 - 4a + 8

Hvordan finder man ud af hvad resultatet er?

Jeg er ret dårlig til matematik, så er i ikke nok søde ikke at skrive det alt for matematik agtigt :) Hvis I/du forstår :)
 

SVAR: Jeg er også dårlig til matematik, men lige den her del kan jeg faktisk godt finde ud af.

Det er næsten som et helt almindeligt plus/minusstykke. Du skal samle alle tallene i kategorier.

Opgave 1: 5a+3a-6a er det samme som 5+3-6 = 2 -> a skal så sættes bag på, så svaret bliver 2a

Opgave 2: 10a-5-4a+8 -> 10a-4a(-5+8)-> A'erne er en kategori for sig og de almindelige tal er en kategori for sig. Svaret er... 6a+3 


Svar #4
13. august 2010 af Amalies (Slettet)

 Tak for det alle sammen!


Skriv et svar til: Matematik... HJÆLP :( !!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.