Matematik

Haster!. ligninger. håber virkelig at der er en der vil hjælpe!

08. december 2009 af bjorkliv (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle sammen!.

sidder nu igen igen med nogle opgaver, som jeg ikke kan finde ud af. så jeg håber meget at der er en der vil være sød at hjælpe mig:) .

opgaverne lyder følgende:

der står kun her at ligningerne skal løses, ved bare ikke hvilken metode jeg skal bruge, skal jeg gange over kors?

1.  8(x+2)- 4(x-3)-x= 2(x+18)

2    . x+5      x-7

      _____ =____

        x+15      x-5

teksten til disse to opgave: Løs følgende ligningssystem med to ubekendte

3.  2x5y=1

     3x-5y=1

4.  13x+11y=36

     11x+13y=12

som sagt håber virkelig at der er en der vil hjælpe, da jeg er meget på bar bund!

vh


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. december 2009 af lystig (Slettet)

hej

start i opgave 1. med at gange ind i parenteserne


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. december 2009 af lhknudsen (Slettet)

opg 3 og 4 er to ligninger med to ubekendte


Svar #3
08. december 2009 af bjorkliv (Slettet)

.


Svar #4
08. december 2009 af bjorkliv (Slettet)

hej begge:)

lystig. hmmm ved ikke helt om jeg er med :S.

kan det passe at den kommer til at starte med at se sådan her ud, og i så fald hvordan kommer jeg videre?? :) 

8x+16-4x-(-12)-x= 2x+36

ihknudsen, kan du forklare det lidt mere, er ikke helt sikker på hvad du mener?

vh.


Svar #5
08. december 2009 af bjorkliv (Slettet)

.


Brugbart svar (0)

Svar #6
08. december 2009 af lystig (Slettet)

ja det ser rigtigt ud. Så skal du nu reducere udtrykket


Brugbart svar (0)

Svar #7
08. december 2009 af lystig (Slettet)

8x-4x-x....... og derefter tallene


Svar #8
08. december 2009 af bjorkliv (Slettet)

.


Svar #9
08. december 2009 af bjorkliv (Slettet)

hej lystig forstår ikke hvad du mener med at reducere?

vh


Brugbart svar (0)

Svar #10
08. december 2009 af lystig (Slettet)

8x-4x-x=3x

16-(-12) = 28


Svar #11
08. december 2009 af bjorkliv (Slettet)

.


Svar #12
08. december 2009 af bjorkliv (Slettet)

så x er lig med hvad? :)


Brugbart svar (0)

Svar #13
08. december 2009 af lystig (Slettet)

prøv  at skrive udtrykket op med de "nye" tal


Svar #14
08. december 2009 af bjorkliv (Slettet)

.


Svar #15
08. december 2009 af bjorkliv (Slettet)

altså det bliver 28x=38X?


Brugbart svar (0)

Svar #16
08. december 2009 af lystig (Slettet)

3x +28 = 2x + 36


Svar #17
08. december 2009 af bjorkliv (Slettet)

.


Svar #18
08. december 2009 af bjorkliv (Slettet)

okay mange tak for hjælpen :)


Skriv et svar til: Haster!. ligninger. håber virkelig at der er en der vil hjælpe!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.