Matematik

rettelse: håber virkelig at der er en der vil hjælpe med at rette!

08. december 2009 af bjorkliv (Slettet) - Niveau: B-niveau

hej alle.

har lige siddet og lavet en opgave på to forskellige måde, og begge syntes jeg ser meget forkerte ud!: så håber virkelig at der er en der vil hjælpe!:)

1. 8(x+2)-4(x-3)-x=2(x+18)

8x+16-4x-x(-12)-x=2x+36

28x=38x

2. 8(x+2)-4(x-3)-x=2(x+18)

8(x+2)(x+2)-4(x-3)(x-3)-x= 2 (x+18)(x+18

8(x2+22)-4(x2-32)-x=2(2x+36

?=?

på forhånd tak.

vh


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. december 2009 af Isomorphician

8(x + 2) - 4(x - 3) - x = 2(x + 18) <=>

8x + 16 - 4x + 12 - x = 2x + 36 <=>

3x + 28 = 2x + 36 <=>

x = 8


Svar #2
08. december 2009 af bjorkliv (Slettet)

hmm hvad mener du med det, kan ikke se hvorfor det bliver 8? :)


Svar #3
08. december 2009 af bjorkliv (Slettet)

hmmm hvad mener du med det, hvor for du 8 fra? :)


Svar #4
08. december 2009 af bjorkliv (Slettet)

1


Brugbart svar (0)

Svar #5
08. december 2009 af MXD (Slettet)

8(x + 2) - 4(x - 3) - x = 2(x + 18) <=>

8x + 16 - 4x + 12 - x = 2x + 36 <=>

3x + 28 = 2x + 36 (Vi trækker 28 fra begge sider)<=>

3x=2x+36-28 (Vi trækker 2x fra begge sider for at isoler x). <=>

1x=8  Håber det hjalp!


Svar #6
08. december 2009 af bjorkliv (Slettet)

-


Skriv et svar til: rettelse: håber virkelig at der er en der vil hjælpe med at rette!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.