Matematik

Hvorfor kan vi fjerne numerisktegnet?

09. december 2009 af djorka (Slettet)

Vi betragter ligningen:   | f(x) | = ex · ec , hvor x er en uafhængig variabel, og c er en konstant.

Jeg læste i et matematisk bevis, at ved at erstatte ec med en vilkårlig konstant k kunne man opnå, at numerisktegnet ville udgå, således at man ville have sammenhængen  f(x) = k · ex

Jeg er selv af den overbevisning, at numerisktegnet "forsvinder" ved, at k eventuelt kan antage et andet fortegn om nødvendigt - dvs. at tjente numerisktegnet det formål at gøre en negativ funktionsværdi (f(x)) positiv, ville man kunne opnå det samme ved at ændre fortegnet på k efter behov. 

Er I enige? I tilfælde af, at I ikke er, så kom venligst med et andet forslag. 

Håber I kan hjæple.


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. december 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Du kan fjerne numerisktegnet, fordi eksponentialfúnktionen kun antager positive værdier


Svar #2
09. december 2009 af djorka (Slettet)

Ahh naturligvis.  


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. december 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Normalt skriver man f(x) = k*ex, k>0, det er vel alle de her småting, som der står i lærebøgerne, som man "overser"


Skriv et svar til: Hvorfor kan vi fjerne numerisktegnet?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.