Matematik

funktion

09. december 2009 af zabber (Slettet)

Hvordan kommer man fra

f(x)=200/x*1000+½*x*20

til

f(x)= 200.000*1/x+10x

Vh.


Brugbart svar (1)

Svar #1
09. december 2009 af NejTilSvampe

Se vedhæftet fil, håber det er svar nok. Ellers spørg. 

Vedhæftet fil:Udledning.jpg

Svar #2
09. december 2009 af zabber (Slettet)

Hejsa!

Det ser fornuftigt ud :0)

men hvordan får du 200.000*1/x

Kan godt se at når du ganger det ud, giver det samme resultat, men hvordan forklare du det?

Vh.


Brugbart svar (1)

Svar #3
10. december 2009 af Sixmax (Slettet)

Når du har 200.000/x er det tilladt at rykke tælleren uden for brøken. Generelt gælder at:

a/x = a*1/x

Det er faktisk det samme som sker i det andet led:

1/2*x*20 = 1/2*20x = 20x/2 = 10x


Svar #4
10. december 2009 af zabber (Slettet)

1000 tak!!!!!


Svar #5
11. december 2009 af zabber (Slettet)

Hej igen sixmax. ( eller andre)

Efter at have kigget på det igen, forstår jeg ikke helt hvad du mener med:

"Det er faktisk det samme som sker i det andet led:

1/2*x*20 = 1/2*20x = 20x/2 = 10x"


vil du prøve at uddybe det? - meget gerne med udgangspunkt i eksemplet: 1*x*20/2

Vh.


Brugbart svar (1)

Svar #6
11. december 2009 af Sixmax (Slettet)

I andet led har du også et eksempel på at tælleren er uden for brøken (når du udregner)

200.000*1/x (uden for brøk) = 200.000/x (i brøk)

1/2*20x (uden for brøk) = 20x/2 (i brøk) = 10x (reduceret)

Er det forståeligt?


Svar #7
11. december 2009 af zabber (Slettet)

Hej igen.

Har lige prøvet med bogstaver istedet for tal... vil du se om det er forstået rigtigt?

Vh.

Vedhæftet fil:eksempel.doc

Brugbart svar (1)

Svar #8
11. december 2009 af Sixmax (Slettet)

Ja, det som du har gjort er en korrekt omskrivning, dog med fejl i forklaringen. 

I første led har du skrevet at du rykker 1/x uden for brøken. Det er ikke korrekt, da 1/x jo er brøken. Det er D*C0 du rykker uden for. Andet led er fint. 

Det ser ud til at du generelt har forstået hvordan man rykker uden for brøk :)

Jeg har lavet en lille vedhæftet fil, hvor jeg reducerer det oprindelige problem som #1 har gjort, men har puttet forklaringer på, så det er totalt udpenslet. Det er måske til hjælp.


Brugbart svar (1)

Svar #9
11. december 2009 af Sixmax (Slettet)

 Glemte lige at vedhæfte...

Vedhæftet fil:udledning(forklaring).png

Svar #10
11. december 2009 af zabber (Slettet)

eiii... 1000 tak!

Du er en skat!

Jeg har også lavet en anden tråd, hvis du har tid til at kigge på det problem også :0)

Ellers skal du have mange 1000 tak for din hjælp!!!

Jeg skal udregne følgende:

f´(150)=-200.000+10*150^2/150^2

Hvordan skal jeg indtaste det på min lommeregner?

Bogen siger at resultatet er 1,11 - men det kan jeg ikke få den til :0) - kan få den til 9,11... er det mig som ikke kan ramme tasterne rigtigt, eller er der fejl i bogen?

Vh.


Brugbart svar (1)

Svar #11
12. december 2009 af Sixmax (Slettet)

 Jeg kigger på det senere i morgen - lige nu er det nok mere mig som ikke kan ramme taster :)


Brugbart svar (1)

Svar #12
12. december 2009 af Sixmax (Slettet)

Som jeg kan se det, så kan højresiden hurtigt reduceres til -199.990, da 150^2/150^2 går ud med hinanden.

Hvordan lyder hele opgaveformuleringen?


Svar #13
12. december 2009 af zabber (Slettet)

Hej igen.

Dejligt du vil hjælpe :0)

har lige vedhæftet dokument, håber det hjælper.

Vedhæftet fil:opg.doc

Brugbart svar (1)

Svar #14
12. december 2009 af Sixmax (Slettet)

 Okay, jeg kan i hvert fald godt gennemskue nu hvorfor vi taler forbi hinanden med hensyn til f'(150). 

Du har tidligere i tråden skrevet  -200.000+10*150^2/150^2, hvilket jo ikke er korrekt. Du mangler en parantes, så det ser sådan ud:

(-200.000+10*150^2)/150^2

Der er stor forskel. Jeg får svaret til 10/9, som er den eksakte brøk til 1,11. Du kan lige prøve at se om du har tastet forkert på lommeregneren?


Svar #15
12. december 2009 af zabber (Slettet)

nemlig!

1000 tak, du er en skat!

Skriver igen hvis der er mere som driller.

Knuz!!!


Brugbart svar (1)

Svar #16
12. december 2009 af Sixmax (Slettet)

 Helt sikkert, du siger bare til :)


Svar #17
14. december 2009 af zabber (Slettet)

Så siger jeg til :0)

Jeg sidder med den vedhæftede opgave, og kan slet ikke komme i gang med den... vil du hjælpe mig i gang?

Vedhæftet fil:mat.doc

Brugbart svar (1)

Svar #18
15. december 2009 af Sixmax (Slettet)

Okay. Jeg har lige et par spørgsmål, inden jeg siger noget :)

1) Jeg er lidt forvirret over hvad der er dine egne notater, og hvad der er opgave? Kan du evt. sende en clean udgave hvor kun opgaven står noteret?

2) Det er svært at tage f'(x) når du ikke har f(x) nogle steder - kig lige en ekstra gang i opgaven om du har alle oplysninger med.


Svar #19
15. december 2009 af zabber (Slettet)

Hej igen.

Du har fuldstænd ret.

Opgaven er utrolig lang :0) og jeg har løst det meste..

Men nu burdre der være alle oplysninger, ellers skriver du endelig bare igen.

1000 tak for at du vil hjælpe!

Vedhæftet fil:mat.doc

Brugbart svar (0)

Svar #20
15. december 2009 af Sixmax (Slettet)

Jeg er altid klar på at hjælpe :)

Jeg er dig stadig en smule forvirret over opgaven, synes jeg mangler nogle oplysninger stadigvæk. Kan du vedlægge hele opgaven? Kan tolke at der er udregnet noget med nogle omkostninger tidligere i opgaven - kunne være fedt lige at se det i kontekst. Men jeg har da en idé om hvad du skal ...


Forrige 1 2 Næste

Der er 32 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.