Matematik

differentialregning og udregning

10. december 2009 af dennise (Slettet) - Niveau: C-niveau

differentiel regning...

       Hvis f(x)=2x^2+3x+4     og  f(x+h)-f(x)

                    =2(x+h)^2+3(x+h)-(2x^2+3x+4)

                  = 2 (x^2+h^2+2hx)+(3x+3h)-2x^2-3x-4

                  =2x^2+2h^2+4hx+3x+3h-2x^2-3x-4       er det rigtig?

                 =2h^2+4hx+3h         og så differentialkvotienten

                 = 2h^2+4hx+3h / h

                =h^2+4x   hvad så videre?

               Hvad bliver dens forskrift?

              "kan man ud fra funktionsforskr.   f(x)=2x^2+3x+4     udregne diff.kvot. ved at sige 2*2x+3?

9

       


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. december 2009 af Exupery (Slettet)

 2h^2+4hx+3h / h

=

2h+4x+3 --> 4x+3 for h --> 0.

Og det stemmer også med differentialkvotienten.


Svar #2
10. december 2009 af dennise (Slettet)


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. december 2009 af mathon

se

Vedhæftet fil:tre_trins_reglen_13.doc

Skriv et svar til: differentialregning og udregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.