Matematik

Løs ligningssystemet

10. december 2009 af news112 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Har brug for noget hjælp her:

Løs ligningssystemet for:

I: -18x+12y=16 og II: 12x-8y=10

dvs. bestem x og y.

-På forhånd tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. december 2009 af legerduskjul? (Slettet)

Du har to ligninger med 2 ubekendte. Du kan gøre flere ting, men en af de ting du kan gøre er at finde Y i den ene ligning: -18x+12y=16 -> y= (16+18x)/12

så kan du substituere dette udtryk for y ind i den anden ligning, så den kommer til at hedde: 12x-8*((16+18x)/12)=10

du har nu én ligning med én ubekendt. find x i denne ligning.

brug derefter det udtryk, du finder for x, til at finde y.
Håber det hjalp? :)


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. december 2009 af mathon

I:   -18x + 12y = 16
II:   12x - 8y = 10               II ganges  med -(3/2) og kaldes III


I: -18x + 12y = 16
II: -18x + 12y = -15             hvoraf ses, at linjerne/graferne har samme normalvektor r = [-18,12], hvorfor de er                                        er parallelle, men uden at være sammenfaldende, da højresiderne er uens.

    L = Ø

                                      


 


Svar #3
10. december 2009 af news112 (Slettet)

Tusinde tak for de hurtige svar :)

Men jeg har desværre stadig et problem..

Jeg har nu fundet x og y, men problemet er, at det kun går op i ligning I, men ikke i ligning II..

x = 0,68888.... og y = 2,36666....

Hvad gør jeg galt?


Skriv et svar til: Løs ligningssystemet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.