Matematik

omdrejningslegeme - kugle

10. december 2009 af Pthomas (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej. Jeg har en opgave omkring rummelig integralregning, som jeg simpelthen ikke kan få hul på.. har vedlagt opgaven, og håber virkelig at nogle er villige til at hjælpe mig!!!

På forhånd tak !


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. december 2009 af nielsenHTX

kender du f(x) til kuglen?


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. december 2009 af mathon

se

Vedhæftet fil:Kugle_1.doc

Brugbart svar (0)

Svar #3
10. december 2009 af mathon

kuglen har centrum i (r,0)
og dermed
ligningen
                (x-r)² + y² = r²

                x² -2rx + r² + y² = r²

                y² = 2rx - x²

og
øvre halvcirkel
                y = √(2rx - x²)
 


Svar #4
10. december 2009 af Pthomas (Slettet)

mathon.. I dit papir skriver du på matematisk vis:


"integralet fra 0 til 2r - 1"

Hvordan ved du at det er -1 ?


Brugbart svar (0)

Svar #5
11. december 2009 af mathon

pilhøjden p = 1


Svar #6
11. december 2009 af Pthomas (Slettet)

åhh ja.. selvfølgelig. Hvor dum kan man være.. Tak

Men forstår ikke helt hvorfor 2. linje omskrives som den gør.. ?


Brugbart svar (0)

Svar #7
11. december 2009 af sigmund (Slettet)

Se binomialformlen

I tilfældet n = 3 bliver dette


Skriv et svar til: omdrejningslegeme - kugle

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.