Matematik

2. ordendiff. svingning

10. december 2009 af snowmann2 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Min lærer har bedt mig analysere "den harmoniske svingning" udtrykt som: ( y" = - k y).

Bagefter vil han have at jeg også gør det med "den Dæmpede harmoniske svingninger" udtryk som: y" + ay' + by = 0.

Dette synes jeg er rimelig uoverskueligt, fordi jeg ved hvad han vil have mig til. Er der nogen der kan se hvad jeg skal gøre og hvad der menes?

Hvad betyder de forskellige bokstaver: y''=-k*y? y'' er funktionen (y) differentieret 2 gange. Men hvad er -k?
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. december 2009 af Jerslev (Slettet)

#0: k er blot en konstant.


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. december 2009 af Alkymisten (Slettet)

sidder i samme situation mht. den dæmpede svinging.

altså mht. den dæmpede svingning har jeg gennemgået teorien bag den dæmpede svingning samt fundet de fulæstændige lsøning i de tre tilfælde hvor d<0, d>0, d=0. Jeg har taget udgangspunkt i den lineære homogene differentialligning http://peecee.dk/upload/view/209971/full


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. december 2009 af mathon

der to ting i det

                       1)   den "håndværksmæssige" matematiske differentialligningsløsning

                       2)   den fysiske løsningstolkning efter inkorporering af Newtons 2. lov


Svar #4
10. december 2009 af snowmann2 (Slettet)

hmm, den "håndværksmæssige" matematiske differentialligningsløsning?


Brugbart svar (0)

Svar #5
10. december 2009 af mathon

#4

den studerer du dig til beherskelsen af


Skriv et svar til: 2. ordendiff. svingning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.