Matematik

løse ligning 1=(t/(1-t))*e*a mht t uden hjælpemidler

11. december 2009 af StepStone (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej

Jeg skal løse følgende ligning mht. t uden hjælpemidler:

1=(t/(1-t))*e*a 

Jeg kan ikke lige gennemskue hvordan. Jeg vil meget gerne have mellemregninger med. Jeg ved, at resultatet er:

t=1/(1+e*a)


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. december 2009 af mathon

              t = 1/(1+ae)


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. december 2009 af MogensE (Slettet)

Resultatet er:         t = 1/(1+ae)


Svar #3
11. december 2009 af StepStone (Slettet)

tak :) men det ved jeg godt, hvilket også fremgår af mit spørgsmål. Jeg skal løse ligningen uden hjælpemidler, og det er mellemregningerne der er mit problem... har #1 og #2 brugt lommeregner?


Brugbart svar (0)

Svar #4
11. december 2009 af mathon

1 = (t/(1-t))·a·e                         multiplicer med  (1-t)

(1 - t) = ae·t                              hæv plus-parentesen

1 - t = ae·t                                adder t

1 = t·1 + ae·t                            sæt den fælles faktor t uden for parentes

1 = (1+ae)t                               divider med (1+ae)

t = 1/(1+ae)


Svar #5
11. december 2009 af StepStone (Slettet)

 TAK ! :)


Skriv et svar til: løse ligning 1=(t/(1-t))*e*a mht t uden hjælpemidler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.