Matematik

beregning af punktmængde

11. december 2009 af Rina68 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hejsa Jeg skal beregne en punktmængde der er afgrænset af grafen for f og grafen for g og y= 16

f(x) = 1/x^4  og g(x) = 1/x^2

Jeg kan ikke lige gemmenskue min afgrænsede mængde. Normalt er den afgraænset af x og ikke y. Hvordan finder jeg ud af hvad min øvre og nedre grænse er? Min nedre grænse er vel 0 ? og min øvre ???????

Håber I kan hjælpe. :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. december 2009 af jesperher (Slettet)

du kan finde skæringspunkterne mellem f(x) og g(x), så har du dine nedre og øvre grænseværdier..


Svar #2
11. december 2009 af Rina68 (Slettet)

Har tegnet graferne. efter hvaf jeg kan se skærer de kun hinanden i 1

De skærer ikke hinanden i y= 16.

Den oplysning skal vel bruges til noget?


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. december 2009 af mathon

...det skal lige erindres at y-aksen er lodret asymptote!!!


Svar #4
11. december 2009 af Rina68 (Slettet)

jep det er derfor jeg er helt på bar bund her. Kan ikke helt se hvad den oplysning skal bruges til????

Måske min grænse er 0 til 1?


Skriv et svar til: beregning af punktmængde

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.