Fysik

Hookes lov + Newtons 2. lov.

11. december 2009 af snowmann2 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Når jeg snakker om harmoniske svingninger, har jeg tænkt mig at skrive om disse to love. Jeg har godt styr på at man kan sætte de to liginger sammen og få : m*a=-k*x. Mit spørgsmål er, hvad beskriver denne formel og hvilken relevans har den for den harmoniske svingning?


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. december 2009 af Alkymisten (Slettet)

Du må altså undskylde at jeg sådan griber ind, men står der i din problemformulering at du skal gennemgå den harmoniske svinging?


Svar #2
11. december 2009 af snowmann2 (Slettet)

ja


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. december 2009 af Jerslev (Slettet)

#0: Betragt a som værende den anden tidsafledede af x(t). Dermed har du en differentialligning for den harmoniske svingning.


Svar #4
11. december 2009 af snowmann2 (Slettet)

Ja, tak. Gik lige op for mig nu hvordan det hang sammen. Skulle bare have kigget lidt nærmere i min bog.


Brugbart svar (2)

Svar #5
11. december 2009 af mathon

m·a = -k·x

m·(d2x/dt2) = -k·x

d2x/dt2 = -(k/m)·x

x" = -√(k/m)2·x

                   x = c1·cos(√((k/m)·t)) + c2·sin(√((k/m)·t))

                   x = √(c12+c22)·cos(√((k/m)·t+φ1))

                   x = A·cos(√((k/m)·t+φ1)) = A·sin(√((k/m)·t+φ2))      φ2 = φ1 + (π/2)


Svar #6
11. december 2009 af snowmann2 (Slettet)

Tak mathon, det er brugbart.


Brugbart svar (2)

Svar #7
11. december 2009 af mathon

detaljer i omskrivningen

        x = c1·cos(√((k/m)·t)) + c2·sin(√((k/m)·t))   →   A·cos(√((k/m)·t+φ1)) = A·sin(√((k/m)·t+φ2))

se

Vedhæftet fil:omskrivning.doc

Skriv et svar til: Hookes lov + Newtons 2. lov.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.