Matematik

Tværsnitsareal af rektangel

11. december 2009 af Svensi (Slettet)

Hvad er tværsnitsareal og hvordan beregnes det?


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. december 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Hvordan vil du lave et tværsnitsareal af et rektangel?


Svar #2
11. december 2009 af Svensi (Slettet)

En plade der er 24 cm bred skal bukkkes, så der fremkommer en tagrende med rektangulært tværsnit.

Mit forslag:

Man bukker x cm op i begge sider, så pladen nu har bredden 24-2x

Men hvordan beregner man et tværsnitareal? Er det det samme som det almindelige areal Højde * Bredde ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. december 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Det kommer an på, hvor du lægger snittet, men hvorfor ødelægge kassen? Mon ikke du bare skal bestemme rumfanget, så det er størst muligt. R(x) = x*(24-2x), R'(x) = 24-4x = 0 <=> x = 6, så du skal bukke 6 centimeter op for at få det største rumfang. Regner med, at det er den opgave, som du skal lave.


Svar #4
11. december 2009 af Svensi (Slettet)

Ja det har jeg også fået det til, har bare gjort det på en anden måde. Tak for hjælpen.


Skriv et svar til: Tværsnitsareal af rektangel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.