Matematik

MATEMATIK!! :-)

12. december 2009 af lau1234 (Slettet)

Hej jeg kunne godt bruge noget hjælp til en indskrivnings-opgave i matematik.. Håber nogle kunne hjælpe! :-)

1)

en brugtbilhandler må sælge en gammel fiat med et tab på 820 kr.
salgsprisen var 14.520 kr.

a) Hvad havde han selv givet for bilen?

b) Hvor mange procent udgjorder tabet af købsprisen? (helt tal)


2)
reducer udtrykket: 7(2a + ab) + 2(5a - 2b)

Find derefter værdien af udtrykket, når  a = 6   og   b = 3, 5

 

Håber nogle kan hjælp på forhånd tak! :D


Brugbart svar (2)

Svar #1
12. december 2009 af maoammoaoam (Slettet)

a) 14.520+820 =

820/14.520

^tror jeg da nok

2) a. 14a+7ab + 10a-4b

- og så skal du resucere yderligere igen

b. Sæt tallene ind på a og bs plads og regne det ud...


Brugbart svar (2)

Svar #2
12. december 2009 af maoammoaoam (Slettet)

b. 820/14520


Brugbart svar (1)

Svar #3
12. december 2009 af KimT.T. (Slettet)

1)

a) Tab på 820 kr. vil betyde at han har købt bilen for 820 kr. mindre, end hvad han sælger den for, derfor:

14520 - 820 = 13700 kr.

b) (820 kr. * 100) / 13700 = ...

2)

a) 7(2a + ab) + 2(5a - 2b) = 14a + 7ab + 10a - 4b = 7ab + 24a - 4b

b) a=6  b=3,5

(7*6*3,5) + (24*6) - (4*3,5) = ...


Brugbart svar (1)

Svar #4
12. december 2009 af Freeclimber (Slettet)

3# Så har han tjent 820? :) Hvis han har givet 13.700 for den. Det er omvendt!


Skriv et svar til: MATEMATIK!! :-)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.