Matematik

Løse ved beregning f(x) = en halv ,

13. december 2009 af jakob465 (Slettet)

når en funktion f er givet ved  f(x) = 1 - cos x  ,  x ∈ [0 ; 2π]

Her er hvad jeg har gjort:

  f(x) = 1 - cos x  = 0,5

         = cos x       = -0,5

         = x              = cos-1(-0,5)    = 0,99

men er ikke sikker på om det rigtigt. Nogen der kan hjælpe?


Brugbart svar (1)

Svar #1
13. december 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Der skal stå cos(x) = ½, du har fortegnsfejl. Når du derefter skal bestemme x, så benyt enhedscirklen, der kan du meget nemmere se det, det giver (+/-) π/3


Brugbart svar (1)

Svar #2
13. december 2009 af mathon

   cos(x) = cos(xo) = cos (2π-xo) = 0,5

   x1 = xo = cos-1(0,5) = 1,0472

   x2 = 2π - xo = 2π - 1,0472 = 5,23599


Skriv et svar til: Løse ved beregning f(x) = en halv ,

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.