Kemi

Udregning af koncentration i ppm i tobaksrøg

13. december 2009 af pølser (Slettet)

Jeg har udregnet en koncentration af  NOx til 0,026mg/L  i røg fra en cigaret efter første sug. Jeg skal beregne koncentrationen i ppm ved trykket 1,0 atm ved 20 grader. Jeg har af min lærer fået af vide at jeg skal bruge følgende formel:

imasse-ppm(NOx)=(c(NOx)/c(luft))*106

hvor luft er 1,2mg/L

Jeg har fået resultatet til 21666ppm. er mit resultat ikke alt for stort??

Efter 5 sug fik jeg 1,3*106ppm hvilket efter min tankegang virker alt for stort??


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. december 2009 af Ramses I (Slettet)

0,026 mg/l = 26 mg/m3

P*V = n*R*T

0,08205746 l atm/(mol K) = R
20oC = 293,15 K = T

P= 1 atm

n= 1 mol gas
Rumfang 24,0551444 l/mol = ml/mmol=m³/kmol
ppm = ml/m³ = ml/m³
Eksempel: 1 ml/m³ * 12,011 mg/mmol / 24,055144399 ml/mmol = 0,499 mg/m³
 

Du skal huske på at NOx-koncentrationen er defineret som summen af (NO + NO2) i ppm og beregnet som NO2. Det kan du se under referencelaboratoriets hjemmeside, hvor der er standarder for hvordan komponenter i røggasser måles. www.ref-lab.dk tror jeg nok.........

Så følger vi eksemplet:

x ppm *46 g/mol / (24,055) = 26 mg/m3

x = 26*24,055/46 = 13,596 ppm


Skriv et svar til: Udregning af koncentration i ppm i tobaksrøg

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.