Matematik
Linjer og cirkel?
25. januar 2005 af
Isaksen (Slettet)
I et koordinatsystem er en linje l bestemt ved: l: y= 2/3x+4.
En linje går gennem punktet A(-1,2)og er parallel med l. Bestem en ligning for m.
En linje går gennem punktet B(3,-1) og er vinkelret på linjen l. Bestem en ligning for n
En cirkel med centrum i punktet C(2,10) har linjen l som tangent. Bestem en ligning for denne cirkel.
Håber I kan hjælpe.. På forhånd tak !
En linje går gennem punktet A(-1,2)og er parallel med l. Bestem en ligning for m.
En linje går gennem punktet B(3,-1) og er vinkelret på linjen l. Bestem en ligning for n
En cirkel med centrum i punktet C(2,10) har linjen l som tangent. Bestem en ligning for denne cirkel.
Håber I kan hjælpe.. På forhånd tak !
Svar #1
25. januar 2005 af C.N (Slettet)
Hey...
Du ved at for at to linier skal være parallele, skal deres hældningstal være ens.
formlen for linien er så:
y-y1=a(x-x1)
a=liniens hældningstal
Du ved at for at to linier skal være parallele, skal deres hældningstal være ens.
formlen for linien er så:
y-y1=a(x-x1)
a=liniens hældningstal
Svar #2
25. januar 2005 af Waterhouse (Slettet)
For den næste ved du at de to linjers hældningstal ganget med hinanden skal være -1, og når du så har fundet hældningen er det igen bare y-y1=a(x-x1).
Hvis en cirkel har linjen l som tangent, må det betyde, at linjen ligger vinkelret på cirklens radius. Dvs. du kan bruge dist-formlen til at finde afstanden fra centrum til linjen, altså radius, og så sætte det ind i cirklens ligning.
Hvis en cirkel har linjen l som tangent, må det betyde, at linjen ligger vinkelret på cirklens radius. Dvs. du kan bruge dist-formlen til at finde afstanden fra centrum til linjen, altså radius, og så sætte det ind i cirklens ligning.
Skriv et svar til: Linjer og cirkel?
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
