Matematik

Hjælp til matematik!

13. december 2009 af MilleHHH (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Okay jeg fatter den virkelig ikke?

Hvis du vil hjælpe skal der også være udregninger med så jeg kan lærer og se hvordan opgaven er løst..

Her kommer opg.:

Jensen havde et pænt blomsterbed. 1/5 af blomsterne var roser, 1/4 var tulipaner og der var 4 nelliker og 7 liljer. hvor mange blomster var der i bedet?


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. december 2009 af NejTilSvampe

 0,2*x + 0,25*x + 4 + 7 = x

0,45x + 4 + 7 = x

11 = 0,55x

x = 11/0,55 = 20


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. december 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Der er 1/5 roser og 1/4 tulipaner, det laver vi om til 20. dele, så vi får (4+5)/20 = 9/20. Så må resten være de11/20x, så vi kan skrive 11/20*x=4+7 <=> x=20. Altså er der 20 blomster i alt. Vi gør prøve 1/5 af 20 = 4 er og 1/4 af 20 = 5 er tulipaner, så er der i alt 4+5+4+7=20 blomster


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. december 2009 af bjorkliv (Slettet)

.


Skriv et svar til: Hjælp til matematik!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.