Fysik

HJÆLP SØGES! Energi ved forskellige bevægelses typer

13. december 2009 af LasseAagaard (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej Alle!

Jeg er pt. igang med at skrive SRP opgave.

Jeg har fået til opgave at beskrive forskellige bevægelsestyper i den centrale kraftfelt. Disse bevægelsestyper kan være: Cirkelbevægelser, hyperbel bevægelser og parabel bevægelser (det skrå kast). Men hvordan bestemmer man energien som kan opnås ved disse bevægelser?

For en parabelbevægelse må der gælde det samme som for det skrå kast, da dette er samme bevægelse, ikke?

Er dette rigtigt?

Parabelbevægelse;
Ekin = ½*m*v^2

Cirkelbevægelse;
Ekin = m*v^2 /2

Hyperbel bevægelse;
Ekin = ?????

Håber der er nogle, som kan hjælpe mig?! :)

På forhånd mange tak!

- Lasse


Svar #1
13. december 2009 af LasseAagaard (Slettet)

Og ellipsebevægelse


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. december 2009 af Daniel TA (Slettet)

Den kinetiske energi for klassisk bevægelse (ikke-relativistisk) er Ekin=½mvuanset bevægelsestypen


Svar #3
13. december 2009 af LasseAagaard (Slettet)

Okay :)

Mange tak !


Svar #4
13. december 2009 af LasseAagaard (Slettet)

Det jeg skal finde er, det karakteristiske energiområde, som knytter sig  til hvad af bevægelsestyperne. Hvad menes der med dette, og hvordan kan jeg bestemme det.


Brugbart svar (0)

Svar #5
13. december 2009 af Daniel TA (Slettet)

Hvis det er en ellipsebevægelse er total energien (den potentielle- og den kinetiske energi) negativ. Hvis det er en parabelbane er totalenergien 0 og hvis det er en hyperbelbane er totalenergien positiv.


Svar #6
13. december 2009 af LasseAagaard (Slettet)

#5

Hvis det er en ellipsebevægelse er total energien (den potentielle- og den kinetiske energi) negativ. Hvis det er en parabelbane er totalenergien 0 og hvis det er en hyperbelbane er totalenergien positiv.

Kan du forklare mig hvorfor, eller eventuelt give nogle kilder, så jeg kan benytte det i mit arbejde ? :)


Brugbart svar (0)

Svar #7
13. december 2009 af Daniel TA (Slettet)

Prøv at regne på den potentielle energi i de tre tilfælde.


Svar #8
13. december 2009 af LasseAagaard (Slettet)

#7

Prøv at regne på den potentielle energi i de tre tilfælde.

Hvilke værdier skal jeg gå ud fra? Masser mv.


Svar #9
14. december 2009 af LasseAagaard (Slettet)

Hvad er argumentet for, at hyperbelbanen har en mekanisk energi over 0?

Jeg har fundet argumenter for både ellipse/cirkelbaner og parabelbaner. :)

Håber du kan hjælpe mig! :)

- Lasse


Skriv et svar til: HJÆLP SØGES! Energi ved forskellige bevægelses typer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.