Matematik

hvor mange centiliter kan en kop indeholde. haster

13. december 2009 af nabar (Slettet) - Niveau: 8. klasse

hej .

jeg sidder med rumfanget på en keglestub som er 209,3 og så spørg de hvor mange centiliter den kan indeholde ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. december 2009 af richgirl (Slettet)

hvilke enhed har dit tal???


Svar #2
13. december 2009 af nabar (Slettet)

altså den kegle stub har målene:

R= 3,3cm

H=8,5cm

r=2,3cm

og formlen er

1/3 del *H*pi*(R i anden + r i anden + R * r)


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. december 2009 af richgirl (Slettet)

ok... hvis rumfanget er 209,3 cm^3, så skal du bare omskrive kubikcentimeter til liter, når du ved at 1dm^3 = 1L

Jeg vil foreslå at du omregner rumfanget til dm^3 og det er det samme som liter... håber du forstårhvad jeg mener


Brugbart svar (0)

Svar #4
13. december 2009 af keg (Slettet)

centi betyder  1/100, så en centiliter(cl)=1/100 liter

som tidligere skrevet  er 1dm3= 1liter

1dm3=10*10*10=1000 cm3  og dem har du 209,3 af

som er det samme som 0,2093 liter

1liter= 100 cl  --> 0,2093liter =  ?


Brugbart svar (0)

Svar #5
13. december 2009 af UFO99 (Slettet)

cm^3 -> cl:

Vi ved dm^3 = l

og cm = dm/10

så cm^3 = (dm/10)^3 = dm^3 / 10^3 = l / 10^3

da l = 100 cl gælder

cm^3 = l / 10^3 = 100 cl / 10^3 = cl / 10

Derfor er 1 cm^3 = 1/10 cl


Skriv et svar til: hvor mange centiliter kan en kop indeholde. haster

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.