Matematik

hjælp til udregning af skæringspunkt!

14. december 2009 af finnped (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Nogen der kan hjælpe med at regne skæringspunktet ud for disse to funktioner 80*1,05=120*1,02x

pft. :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. december 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Del igennem med 1,02x og med 40, så får du ligningen 2*e0,00289*x = 3 <=> e0,00289*x = 3/2, så tager du logaritmen på begge sider og får 0,00289*x = 0,405 <=> x = 140,299. Gør prøve!!


Svar #2
14. december 2009 af finnped (Slettet)

tak for hjælpen...

jeg er ikke sikker på jeg forstår regnemetoden (10.kl;)

når jeg aflæser punktet i koordinatsystemet er skæringspunktet ca. 14 , 158

kan du forklare mig det på en anden måde? og er du sikker på dit resultat er korrekt?


Brugbart svar (1)

Svar #3
14. december 2009 af mathon

80·1,05x =120·1,02x

1,05x/1,02x = (120/80)

(1,05/1,02)x = 1,5

log(1,05/1,02)·x = log(1,5)

x = log(1,5)/log(1,05/1,02) = 13,9876


Svar #4
14. december 2009 af finnped (Slettet)

tak for hjælpen, det var meget bedre....


Brugbart svar (0)

Svar #5
14. december 2009 af Erik Morsing (Slettet)

80*1.05x=120*1.02x <=> 2*1.05x=3*1.02x <=> (1.05x)/(1.02x)=3/2 <=> e0,0289x = 3/2 <=>0,0289x = ln(3/2) <=>

x= ln(3/2) / 0,0289 <=> x=14, jeg havde desværre fået et 0 for meget i min første udregning, jeg skrev

 2*e0,00289x = 3


Skriv et svar til: hjælp til udregning af skæringspunkt!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.