Fysik

Løse ligning; isolering af v^2/c^2 i m0^2*v^2/(1-v^2/c^2)=e^2*B^2*R^2

14. december 2009 af Alex-H (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej gæve studerende og kloge hoveder!

m0^2*v^2/(1-v^2/c^2)=e^2*B^2*R^2

Jeg har lidt af et problem i at bevise, at v^2/c^2 i ovenstående ligning kan udtrykkes ved

v^2/c^2=1/(1+(m0^2*c^2)/(e^2*B^2*R^2))

Er der nogen af jer, der kan give mig en ledetråd?


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. december 2009 af Jerslev (Slettet)

#0: Gang på hver side med nævner på venstresiden og divider på hver side med højresiden.

Træk herefter 1 fra på begge sider og gang med minus en på hver side.


Svar #2
14. december 2009 af Alex-H (Slettet)

Tak for det, dit hurtige svar er værdsat.

Men v^2/c^2=-m0^2*v^2/(e^2*b^2*R^2) er ikke just det samme som v^2/c^2=1/(1+(m0^2*c^2)/(e^2*B^2*R^2)), hvilket er grunden til, at jeg har bedt om hjælp...

Det er ret svært for mig, så jeg håber jeg kan få et lille puf videre :)
 


Svar #3
14. december 2009 af Alex-H (Slettet)

Jeg var da en klaphat! Jeg skulle blot isolere v^2 på den ene side, og så fulgte resten af sig selv :)

Tak for hjælpen :)


Skriv et svar til: Løse ligning; isolering af v^2/c^2 i m0^2*v^2/(1-v^2/c^2)=e^2*B^2*R^2

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.