Matematik

2 gradsligning Kompleks

15. december 2009 af Enes90 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Har nogle problemer til, hvordan man finder de komplekse rødder der tilfredstiller ligningen.

x2+2x+5=0

Og jeg skal finde de komplekse rødder som tilfredsstiller ligningen.

Håber der er nogen der gider at bruge tid på at hjælpe mig.


Brugbart svar (1)

Svar #1
15. december 2009 af mathon

x = (-2 ± √(22- 4·1·5))/(2) = (-2 ± √(-16))/(2) = (-2 ± √((-1)16))/(2) = (-2 ± √(-1)·√(16))/(2) = (-2 ± i√(16))/(2) =

(-2 ± i·4)/2 = -1 ± i·2


Svar #2
15. december 2009 af Enes90 (Slettet)

-1 +- i*2 er det de rødder som tilfredsstiller ligningen ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. december 2009 af mathon

(-1+2i)2 + 2(-1+2i) + 5

1 - 4i - 4 - 2 + 4i + 5 = 0

........

(-1-2i)2 + 2(-1-2i) + 5

1 + 4i - 4 - 2 - 4i + 5 = 0
 


Skriv et svar til: 2 gradsligning Kompleks

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.