Matematik

Logaritmer, find A (eksponentiel vækst)

15. december 2009 af lårde (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej. Jeg sidder igen med en matematik aflevering. Men kan desværre ikke finde min formel på, hvordan man finder a.

opgaven ser sådan ud: y = 200 * ax

a. Beregn a.

bare formlen, behøver ikke udregningen.. det kan jeg selv klare, bare jeg får formlen :D


Brugbart svar (1)

Svar #1
15. december 2009 af Anxyous (Slettet)

Ups, det gik lige hurtigt nok


Brugbart svar (1)

Svar #2
15. december 2009 af NejTilSvampe

se om du kan isolere a.


Brugbart svar (1)

Svar #3
15. december 2009 af NejTilSvampe

 Okay anxyous jeg er meget interreseret i hvad der får dig til at antage at a^x = b ...? Hvad er b præcis i den her sammenhæng, for hvis det er konstanten 200 er jeg dybt uenig.


Svar #4
15. december 2009 af lårde (Slettet)

skal bare bruge formlen til at regne a ud.

HELE opgaven lyder:

Når lys trænger ned gennem vandet i en sø, aftager lysintensiteten. lysintensiteten y er bestemt ved:

y=200*ax

hvor x er dybden målt i meter.

For en bestemt sø gælder, at lysintensiteten er 32 i 5,0 meters dybde

a. beregn a.


Brugbart svar (2)

Svar #5
15. december 2009 af NejTilSvampe

 Ja, så skriver jeg til dig prøv at isolere a.

y/200 = a^x

(y/200)^(1/x) = a

sæt x og y ind, og du har a.


Svar #6
15. december 2009 af lårde (Slettet)

32/200  ax

(32/200)(1/5) =a

a = 0,69

kan det passe?


Brugbart svar (1)

Svar #7
15. december 2009 af NejTilSvampe

 Ja, det ser rigtigt ud.


Brugbart svar (1)

Svar #8
16. december 2009 af Anxyous (Slettet)

#3
 

 Okay anxyous jeg er meget interreseret i hvad der får dig til at antage at a^x = b ...? Hvad er b præcis i den her sammenhæng, for hvis det er konstanten 200 er jeg dybt uenig.

Jeg var også en smule for hurtigt på den konto.

Mit svar var blot formuleret som en regel, ikke som noget direkte relevant til netop denne opgave.

Det kunne derfor lige så vel have været p^z=u. Men mit svar var blot en forkortet metode til at logge x ned, og har derfor i denne sammenhæng ingen relevans, da a skulle isoleres. Læste lige en tand for hurtigt ;)


Skriv et svar til: Logaritmer, find A (eksponentiel vækst)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.