Matematik

Omskrivning af differentialmodel (vær nu sød)

16. december 2009 af bobbybabz (Slettet)

Jeg har virkelig brug for jeres hjælp

Jeg har en matematisk model som beskriver kolesterolniveauet i kroppen:
dC/dt= k1 * (L – C) + k2 * E

Hvor:
t = Tiden i dage.
C(t) = Individets kolesteroltal i tiden; t mg/dl.
L = Individets naturlige kolesteroltal.
E = Individets kolesterolindtagelse – mg/dag.
k1 = Parameter som måler hvor hurtigt kroppens reaktionsevnes afvigelse er fra kolesteroltallet.
k2 = Parameter som måler raten over individets krop som producerer kolesterol fra indtagelse af føde.

Jeg skal så finde C(t) og jeg ved virkelig ikke hvordan jeg skal gribe det an?
Giv et hint, lidt hjælp, en hilsen, jeg er ligeglad.
Jeg er på bar bund


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. december 2009 af sigmund (Slettet)

 Kender du til løsning af inhomogene differentialligninger? Din ligning kan omskrives til

dC/dt = - k1*C + k1*L + k2*E

For at løse den, løser du først

dC/dt = -k1*C,

dernæst finder du en partikulær løsning til

dC/dt = - k1*C + k1*L + k2*E.

Det er en løsning, der opfylder ligningen. Den findes ved brug af "gættemetoden". Kender du til den?


Skriv et svar til: Omskrivning af differentialmodel (vær nu sød)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.