Matematik

Gør rede for!

16. december 2009 af julespanjul (Slettet)

Hey!

Nogen der kan hjælpe her. Jeg har prøvet mig lidt frem, men ved ikke om det er rigtigt, eller om man kan gøre det på denne måde.

opgaven går på følgende:

Gør rede for, at  (2  / (x-3) (x-2))  =  2 / x-3 + -2 / x-2

Jeg har løst den på følgende..

2 *(x-2) / (x-3) + -2*(x-3) / (x-3)  =  2x-4 / (x-3) + -2x+6 / (x-2) = og kan man så bare... (2 / (x-3) (x-2)) og så er det redegjort???


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. december 2009 af Isomorphician

(2/(x-3)) - (2/(x-2)) =

(2(x-2))/((x-3)(x-2)) - (2(x-3))/((x-2)(x-3)) =

(2(x-2) - 2(x-3))/((x-3)(x-2)) =

(2x - 4 - 2x + 6)/((x-3)(x-2)) =

2/((x-3)(x-2))


Skriv et svar til: Gør rede for!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.