Matematik

hjælp matematik

16. december 2009 af raadyr (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej. Er der nogen der kan hjælpe mig med denne opgave?
 

Grafen for en funktion f(x) går gennem to punkter P(3,3) og Q(10,37).

bestem en forskrift for f(x) når

a) f(x) er en lineær funktion

b) f(x) er en eksponentialfunktion


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. december 2009 af julespanjul (Slettet)

hejsa!

Prøv først at tegn det i et kordinatsystem. Derefter finder du b= konstantledet ( der hvor linjen skærer y aksten) Derefter skal du bestemme a= stigningstallet.

Held og lykke. ;)


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. december 2009 af Bombastico (Slettet)

Ved en lineær funktion har du hældningen a = y2-y1 / x2-x1

Så har du alle informationer undtagen b (y = ax+b) og den er nem nok at finde

En eksponentialfunktion er f(x) = b * a^x, her sætter du et ad hvert punkt ind i to af dem og isolerer a i begge to, dernæst har du bare to ligninger og to ubekendte

Prøv ad derfra


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. december 2009 af mathon

a)

    a = Δy/Δx = (37-3)/(10-3) = 34/7

    3 = (34/7)·3 + b

    b = (21/7) - (102/7)

    b = -81/7

    y = (34/7)x - (81/7)

b)

    3 = b·a3

    37 = b·a10                                    nederste ligning divideres med øverste

    (37/3) = a7

    a = (37/3)1/7 = 1,43175                som indsat i 3 = b·a3 giver

    3 = b·1,431753

    b = 3/1,431753 = 1,02215

    y = f(x) = 1,02215·1,43175x


Svar #4
16. december 2009 af raadyr (Slettet)

1000 tak for de fine svar :o)

det hjalp rigtig meget!


Skriv et svar til: hjælp matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.