Matematik

hej en der er rar og hjælpe mig :)

16. december 2009 af DivaGlobsen (Slettet)

længden af et rektangel er 7 cm mindre end det dobbelte af bredden. desuden er omkredsen 148 cm find dets længde og bredde

jeg har prøvet, b = 40,5 og L = 33,5
men 33,5 kan ikke passe når den skal være 7 cm mindre end det dobbelte af b

plzz vær sød og hjælpe tak på forhånd. :) 


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. december 2009 af MacPhersson (Slettet)

omkredsen af et rektangel er givet ved O=2*B+2*L.

Du ved at længden er 7 cm mindre end det dobbelte af bredden hvilket giver L=2*B-7.

Når du samtidig ved at omkredsen er 148 kan du opstille

148=2*B+2*(2*B-7)

Isoler B i den ligning og wupti :-)


Svar #2
16. december 2009 af DivaGlobsen (Slettet)

 tussind tak for hjælpen :)


Skriv et svar til: hej en der er rar og hjælpe mig :)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.