Matematik

Isolering i differentialmodel (let) men hjælp "SRP"

17. december 2009 af bobbybabz (Slettet)

Jeg har virkelig brug for jeres hjælp!
Jeg er gået totalt død i en opgave og kan simpelthen bare ikke komme videre. .

dC/dt=k1 (M – C(t))
Jeg skal i denne differentialmodel isolere C(t) men jeg ved ikke hvordan?

hvis i kan give mig et hint eller lidt hjælp ville jeg virkelig være jer dybt taknemmelig!

Det der står i kursis tror jeg ikke er nødvendigt men tog det med for en sikkerheds skyld!

Hvis vi igen ser på vores model dC/dt = k1*(L – C(t)) + k2*E og antager at kolesterolniveauet ligger i equilibriums-punktet for vi:
0=k1 (L –M) + k2 E
Vi finder et udtryk for M ved at solve på lommeregneren:
Solve(0=a*(l-m)+be,m) hvor a og b henholdsvis er k1 og k2
Vi for hermed udtrykket M= (k1*L+k2*E)/k1 som vi omskriver til M = L+(k2*E)/k1

vi kan pludselig omskrive vores model:
dC/dt=k1 (L – C(t)) + k2 E <=> dC/dt=k1 (M – C(t))


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. december 2009 af Jerslev (Slettet)

#0: Divider på hver side med k_1 - træk M fra på begge sider og gang herefter på hver side med -1.


Skriv et svar til: Isolering i differentialmodel (let) men hjælp "SRP"

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.