Fysik

Galilei- og Lorentz-transformation (I MATRIX FORM?)

20. december 2009 af Fluenmanden (Slettet)

Galileitransformation ser således ud:

x'=x-vt
y'=y
z'=z
t'=t

Hvordan ser den (og den inverse) ud i matrix-form, og hvorfor?

Lorentzentransformation ser således ud:

t' = gamma*(t-(vx/c^2)

x' = γ(x − vt)
y' = y
z' = z

Hvordan ser den (og den inverse) ud i matrix-form, og hvorfor? Er der evt. nogen der kan linke til en udledelse af din i matrix-form?

Og sidst: Jeg kan ikke rigtig se forskellen på at skrive transformationerne i normal form og matrix-form? Hvad er der 'godt' ved at skrive dem i matrix-form?


Svar #1
20. december 2009 af Fluenmanden (Slettet)

Ingen?


Svar #2
20. december 2009 af Fluenmanden (Slettet)

Bump.

Jeg bumper indlægget så det ikke forsvinder. Hvis nogen kan svare på spørgsmål, skulle den nemlig gerne være i dag / i nat.


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. december 2009 af Jerslev (Slettet)

#0-2: Er du stadigvæk interesseret i et svar?


Skriv et svar til: Galilei- og Lorentz-transformation (I MATRIX FORM?)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.